NAC en Excelsior in evenwicht bij oefenwedstrijd in Hoeven

20 jul , 16:10 Sport
178888
HOEVEN - NAC en Excelsior Rotterdam moesten genoegen nemen met een gelijkspel. NAC was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en wist in de tweede helft dan ook op voorsprong te komen. Elías Már Ómarsson schoot NAC op aangeven van Kacper Kostorz op 1-0. Kort voor tijd was het Mike van Duinen die de Rotterdammers op gelijke hoogte schoot.
NAC begon met een O21-getint elftal aan het duel met Excelsior Rotterdam. Trainer Carl Hoefkens stuurde de volgende elf namen het veld in op Sportpark Achter ’t Hof in Hoeven: Troost, Lucassen, Koscelnik, Pennock, Yvel, Boere, Rached, Chouradi, Royo, Besselink, Van Reeuwijk.
NAC was lichtelijk de bovenliggende partij in de openingsfase. Tot echt grote kansen kwamen beide ploegen niet. Pas na twintig minuten spelen noteerden we de eerste echte kans. Martin Koscelnik kwam een teenlengte tekort na een goede voorzet van Manel Royo.
Het meeste gevaar in de eerste helft kwam van Manel Royo. De wingback haalde steeds de achterlijn en leverde gevaarlijke voorzetten af. Kort voor rust kregen zowel Koscelnik en als Rached de mogelijkheid om NAC op voorsprong te brengen. Het ontbreekt bij beiden net aan dat beetje geluk dat nodig is om op het scoreformulier te verschijnen.
Kort na rust was Mostapha Rached heel dichtbij.  De spits werd goed in de diepte weggestuurd en snelde richting het doel van Calvin Raatsie. De doelman van de Rotterdammers kwam als winnaar uit de bus van het één-op-één duel, door de bal licht te toucheren.
Na een uur spelen wisselde Hoefkens tien keer. Tein Troost was de enige die bleef staan. Binnen de lijnen kwamen Van den Bergh, Valerius, Kemper, Kaied, Schoonbaert, Kostorz, Staring, Janošek, Balard en Ómarsson.
De wissels lieten zich gelijk gelden. Na eerst een fraaie actie van Kemper, dat nog geen doelpunt opleverde. Was het even later wel raak. Kostorz gaf goed voor op Ómarsson. De IJslander bleef kalm en schoof de bal in de lange hoek: 1-0!
Kostorz en Ómarsson waren op de dreef. De spitsen wisten elkaar makkelijk te vinden en zorgden voor veel gevaar. Steeds was het Kacper Kostorz die Ómarsson bediende. NAC kreeg nog een aantal kansen om de score uit te breiden, maar het ontbrak aan wat geluk in de afronding.
Aan de andere kant was het nog wel één keer raak. Vrijwel uit het niets schoot Mike van Duinen zijn ploeg op gelijke hoogte. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.
Foto's: Jack Brekelmans - EYE4images