NAC in Kapelle onderuit tegen de amateurs van het Zeeuws Elftal

23 jul , 21:39 Sport
179069
KAPELLE - NAC heeft in een oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal met 1-0 het onderspit moeten delven. De wedstrijd werd op het verzoek van NAC opgedeeld in drie blokken van dertig minuten. Jeugdspelers van o21 en proefspelers kregen hierin de kans zich in de kijker te spelen.
Lang was er weinig spektakel te beleven op het veld. NAC hield veelvuldig de bal in bezit en brak zo nu en dan gevaarlijk uit, maar echt uitgesproken kansen bleven uit. Na zo'n vijftien minuten kreeg spits Kacper Kostorz een mogelijkheid uit een voorzet, maar zijn schot belandde bijna onverwacht op doel, waar de keeper ternauwernood redding bood. Kort daarna was verdediger Manel Royo dichtbij de openingstreffer met een schot net naast het doel.
Tegen het einde van de eerste helft kopte Kostorz uit een hoekschop net naast, maar het was juist het goed georganiseerde Zeeuws Elftal dat op voorsprong kwam. In een snelle counter sloeg de thuisploeg toe en Sjoerd Verhulst, spelend voor Goes, vond het net: 1-0.
In de tweede helft was spits Mostapha Rached het meest dreigend namens NAC. Hij kopte net naast na een goede voorzet. De Zeeuwen waren echter niet van plan zich terug te trekken en gingen op zoek naar een tweede treffer, die bijna viel rond de 50e minuut. Een schot ging echter over het doel van Tein Troost. Even later pareerde de keeper van het Zeeuws Elftal een poging van Rached, die ook niet tot scoren kwam.
In het laatste halfuur voerde trainer Carl Hoefkens diverse wissels door. Jeugdspelers zoals Jayden Mendes Delgado, Senna van Ooijen, Lloyd Boomaars, Jay Archard en Bart de Laat kregen voor het eerst deze voorbereiding speeltijd in het eerste team. De gastheren waren dichtbij de 2-0, maar de onderkant van de lat en een oplettende Troost voorkwamen dit. NAC kreeg nog bijna een gelijkmaker uit een rommelige situatie, maar slaagde er uiteindelijk niet meer in om te scoren.