Studenten dreigen met bezetting Tilburg University

TILBURG – Studenten van actiegroep Palestine Solidarity Tilburg (PST) hielden donderdagavond een onaangekondigde demonstratie op de campus van Tilburg University.

De demonstranten eisen dat de universiteit concrete stappen onderneemt om de Palestijnse zaak te steunen. Als de universiteit hier niet aan voldoet, dreigen ze met een bezetting van de campus.

De PST heeft drie eisen:

  1. Solidariteit met Palestina: De universiteit moet haar banden met de drie Israëlische universiteiten waarmee ze samenwerkt verbreken.
  2. Veilige campus voor pro-Palestijnse stemmen: De universiteit moet een veilige omgeving creëren waar studenten die pro-Palestina standpunten innemen zich vrij kunnen uiten.
  3. Veroordeling van “genocide in Gaza”: De universiteit moet in een openbare verklaring de “genocide in de Gaza-strook” veroordelen.

De demonstratie vond plaats tijdens de Night of Science, een jaarlijks wetenschapsfestival op de campus, waardoor er extra veel mensen aanwezig waren. De actie verliep vreedzaam.

Een woordvoerder van de PST gaf aan dat de universiteit tot dinsdag de tijd heeft om de eisen in te willigen. “Als ze dat niet doen, bezetten we de campus,” aldus de woordvoerder.

Cookieinstellingen