RKC weet zich verzekerd van nog een jaar eredivisie ondanks 3-1 verlies tegen PSV

Foto: Marcel van Dorst - EYE4images

WAALWIJK / EINDHOVEN – Het was zondagmiddag groot feest in Waalwijk na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen PSV. Ondanks het verlies blijft RKC op het hoogste niveau acteren.

Dan de wedstrijd in Eindhoven. Een wedstrijd waarin vooraf werd gehoopt met niet al te grote cijfers te verliezen. Na ruim een kwartier spelen was het zelfs RKC dat via Richonel Margaret op een 0-1 voorsprong kwam. Niet eens onverdiend!

Net voor rust stelde PSV orde op zaken en wie anders dan Luuk de Jong tekende voor de gelijkmaker. Net voor tijd kon de Jong zijn doelpunten totaal met  nog een doelpunt aanvullen. Een eigen doelpunt van Lelieveld zorgde voor de 3- eindstand maar doordat Excelsior in de Kuip met 4-0 verloor was het RKC dat verzekerd was van handhaving in de Eredivisie.

De spelers vierden in het Philips al een klein feestje met de ruim 700 meegereisde supporters. Een nog groter onthaal was bij het eigen stadion waar duizenden fans mat fakkels en vuurwerk de spelers lieten blij te zijn met het behaalde eredivisieschap voor het komende seizoen.

 

Cookieinstellingen