Beelden van zeer gewelddadige woningoverval in Steenbergen

Het tv-programma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond nieuwe beelden getoond van de gewelddadige overval aan de Witte Ruiterweg in Steenbergen van begin oktober. Daarbij overmeesterden vier mannen met bivakmensen de vrouw des huizes toen zij naar buiten liep.

“Het is met heel veel geweld gegaan”, zei het 55-jarige slachtoffer tijdens de uitzending. “Ze beseffen niet wat ze je aandoen. Angst zal voortaan altijd op de loer liggen.”

Maandagochtend 4 oktober gaat het helemaal mis als de 55-jarige vrouw naar haar auto loopt om te gaan sporten. “Ik zie ineens vier mensen op me afkomen en zie ook gelijk een wapen. Dus ik schrik en denk: ‘Wat is dit?’ en ben maar gewoon heel hard gaan gillen”, zegt ze. Het schrikt de vier daders niet af. Integendeel. De worsteling die volgt is zo hardhandig dat de vrouw haar enkel op drie plaatsen breekt.

Haar 58-jarige echtgenoot heeft haar geschreeuw gehoord. Als hij de voordeur opent, wordt hij verrast door drie overvallers die meteen op hem in beginnen te slaan en schoppen. De man hoopt zijn belagers te misleiden door te doen alsof hij bewusteloos is, maar wordt desondanks door één van de overvallers nog een aantal keer vol in het gezicht geslagen.

De slachtoffers vertellen de politie later dat ze aan de stemmen konden horen dat gaat om relatief jonge overvallers van tussen de 20 en 25 jaar oud. Ze zijn ongeveer 1.80 meter lang en spraken Nederlands met een Noord-Afrikaanse tongval.

Uit camerabeelden blijkt dat 45 minuten voor de brute overval twee busjes vlakbij het huis geparkeerd stonden. Als de busjes vertrekken, worden ze gevolgd door een witte personenauto. “De bestuurder daarvan zou wel eens een goede getuige kunnen zijn”, aldus politiewoordvoerder Dick Advocaat.

Ook de mogelijke vluchtauto van het viertal, een witte Volkswagen Transporter, is gefilmd. Aan de zijkant is een donkere tekst of logo te zien. De politie hoopt dat iemand dat logo herkent.

Cookieinstellingen