Netflix-rivaal Popcorn Time is uit de lucht

Foto: Pexels

Netflix-rivaal Popcorn Time is uit de lucht, zo meldt de Telegraaf. De eens zo populaire streamingdienst is stopgezet. Met het programma konden vele films en series illegaal bekeken worden met bijna het gebruiksgemak van bijvoorbeeld Netflix of Videoland.

“Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten”, zei topman en mede-oprichter van Netflix Reed Hastings in 2015. Popcorn Time werd in 2014 geïntroduceerd en werd binnen een jaar een van de populairste manieren om op een illegale manier toegang te krijgen tot onder meer films.

Door middel van links maakte de software het mogelijk om films en series met elkaar te delen. Kort na de introductie van Popcorn Time verlieten de makers alweer de dienst. Doordat de code van de software beschikbaar was voor andere ontwikkelaars waren er al snel nieuwe versies gelanceerd. De groep achter de app e-mailde verslaggevers van onder meer financieel persbureau Bloomberg dat Popcorn Time is stopgezet. De reden is niet bekendgemaakt.

Piraterij

De piraterij in de filmwereld blijft een probleem. Dat probleem is erger geworden in de coronapandemie doordat veel bioscopen dicht moeten blijven. Daardoor komen steeds meer series online beschikbaar waardoor er vaak ook binnen no time een mogelijkheid is dit gratis en dus illegaal te bekijken. Regelmatig spannen producenten rechtszaken aan tegen programma’s zoals Popcorn Time en The Pirate Bay.

 

Cookieinstellingen