Brabander Christophe van der Maat staatssecretaris van Defensie

Foto: Provincie Brabant

BREDA – Christophe van der Maat uit Breda is vanaf 2015 lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant namens de VVD. Nu is daar een einde aan gekomen. Bekend is gemaakt dat Van der Maat de nieuwe Staatssecretaris van Defensie wordt.

Christophe van der Maat studeerde internationaal recht en bestuurskunde in Tilburg. Hij was werkzaam bij onder meer de gemeenten Dordrecht en Roosendaal. Daarnaast voerde hij projecten uit voor diverse overheden. In 2015 werd hij gekozen in Provinciale Staten waarna een benoeming tot lid van het college van Gedeputeerde Staten volgde met de portefeuille Mobiliteit, Financiƫn en Ambtelijke Organisatie.

Van der Maat lijkt in sommige opzichten misschien ook wel een beetje op Mark Rutte. Hij is ook van het praktische. Zo vond hij het in het Brabantse bestuur met VVD, PvdA, D66, GroenLinks en CDA “best goed gaan”, maar toen het CDA eruit stapte zette hij ook zijn schouders onder de nieuwe samenwerking met Lokaal Brabant en Forum – en verdedigde die ook lange tijd. “We zijn ietsje naar rechts opgeschoven ja”, zei hij daarover in een interview met de NOS.

Van der Maat (41) werd in Boxmeer geboren, studeerde samen met Klaas Dijkhoff en was al vroeg actief VVD-lid. Hij verwierf als bezige bij in de gemeente Dordrecht op zijn 33e de titel “Jonge ambtenaar van het jaar”.

 

Cookieinstellingen