Voormalig beheerder camping Fort Oranje Cees engel overleden

Foto: Marcel van Dorst - Eye4images

Cees Engel, de krottenkoning uit Rotterdam en voormalig eigenaar van de omstreden camping Fort Oranje in Rijsbergen, is overleden. Dat meldt Jeroen Pols, de voormalig juridisch adviseur van Engel. Het is niet bekend waar Engel aan is overleden.

Cees Engel had decennialang een groot aantal goedkope panden in bezit in Rotterdam. Daar bouwde hij de reputatie op van ‘krottenkoning’ annex ‘huisjesmelker’ vanwege de staat van de woningen. Hij had het voortdurend aan de stok met de gemeente die hem na een jarenlange strijd uitkocht voor vele miljoenen. Jaren later nam Engel Fort Oranje over, een camping in het Brabantse Rijsbergen.

Camping Fort Oranje was berucht om de slechte omstandigheden voor bewoners. Er stonden onder meer brandgevaarlijke caravans en er werden hennepkwekerijen aangetroffen. Sinds 2010 zijn meerdere dwangsommen opgelegd en in 2014 concludeerde de GGD dat er sprake was van een ongezonde leefsituatie, in het bijzonder voor kinderen. Ook registreerde de politie ongeveer 500 incidenten die grotendeels te maken hadden met diefstal, geweld, drugs, prostitutie en brand op Fort Oranje.

Cees Engel, die 78 jaar oud werd, was opgeleid als biochemicus. Ondanks dat hij miljoenen opstreek, viel hij op door zijn uiterst sobere levensstijl.

Cookieinstellingen