De kracht van social media; Loempiamobiel dag na diefstal terug bij eigenaar in Oosterhout

Foto:

OOSTERHOUT / OEGSTGEEST – Een dag nadat in Oosterhout de loempiawagen werd gestolen is de wagen weer terug bij de rechtmatige eigenaar. 

De foodtruck van de Bredase loempiabakker Long Nguyen (38) is, een dag na een brutale diefstal voor zijn deur, bijna 100 kilometer verderop teruggevonden. De tipgever, die hem woensdag zag staan in Oegstgeest, heeft de beloofde beloning van 5.000 euro gekregen.

,,We zijn ontzettend blij dat we hem terughebben”, vertelt Long aan deze site. Hij runt samen met zijn broers het bedrijf Loempia.nl, waarmee hij op Brabantse markten en festivals staat.

Nadat het bericht op Facebook werd geplaatst is het bericht duizenden keren gedeeld. Uiteindelijk zag een Facebookgebruiker de wagen staan in Oegstgeest en waarschuwde de eigenaar. Deze loofde een beloning uit van 5000,- euro voor het terugvinden van de wagen. Het gaat om veel geld, maar dat was het zeker waard, besluit Long. ,,Als ik een nieuwe truck zou moeten laten bouwen duurt dat minstens twee jaar. Het omzetverlies is dan vele malen groter.”

Cookieinstellingen