112

Wilde achtervolging vanuit Limburg eindigt in Den Bosch

DEN BOSCH – Een man is donderdagavond aangehouden na een urenlange wilde politieachtervolging. Die begon in Limburg en eindigde in Den Bosch.

In de Kempenlandstraat slaagde de politie erin om de Range Rover van de chauffeur klem te rijden. De man wist echter lopend te ontsnappen. Hij zou zich hebben verschanst in een portiek of een nabijgelegen woning. Een zogeheten Rapid Response Team van de politie wist hem korte tijd later in de boeien te slaan. Volgens de voorlichter van de politie werd de man gezocht.

De achtervolging werd rond zeven uur ’s avonds gestart nadat verkeerscamera’s de nummerplaten van de auto in het vizier kregen. Het kenteken stond geregistreerd, waarna eenheden van de politie de Range Rover aan de kant wilden zetten. De chauffeur gaf geen gehoor aan de stoptekens en vervolgde zijn weg. In totaal zo’n vijfentwintig politieauto’s waren bij de actie betrokken, onder meer van de Landelijke Eenheid. Ook rukte een politiehelikopter uit. De Range Rover van de man liep onderweg aan beide kanten forse schade op.

Het zou gaan om een 22-jarige verdachte, geen onbekende van de politie, waar men al geruime tijd naar op zoek was.

Cookieinstellingen