Taghi nog verder geïsoleerd in EBI

Foto: Iwan van Dun - Eye4images

VUGHT – Ridouan Taghi is recentelijk verder geïsoleerd in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught (EBI). De gevangenisdirectie heeft hem twee weken geleden overgeplaatst naar een nieuwe afdeling binnen de inrichting.

Volgens een advocaat die contact heeft gehad met Crimesite, bestaat deze nieuwe afdeling uit slechts één cel en één leefruimte. Taghi heeft al geruime tijd geen contact meer met medegedetineerden. Hij wordt verdacht van diverse moorden of het aanzetten tot moorden en is de hoofdverdachte in het Marengo liquidatieproces.

Voorheen verbleef Taghi op een afdeling met zes cellen en verschillende andere ruimtes. De EBI had destijds vier afdelingen met meerdere cellen. Met de introductie van afdeling E1, bestaande uit één cel en één ruimte, telt de EBI nu officieel vijf afdelingen. Op dit moment ondergaat de EBI renovatiewerkzaamheden. Het lijkt erop dat de nieuwe afdeling E1 specifiek voor Taghi is gecreëerd.

Volgens advocaat Thomas van der Horst is de leefruimte op de nieuwe afdeling aanzienlijk kleiner en zijn er minder faciliteiten vergeleken met de vorige afdeling. Van der Horst: “Taghi beschrijft de afdeling als twee aangepaste opberghokken.”

Cookieinstellingen