Massale run op last minute vakanties naar de zon

Foto: Iwan van Dun - EYE4images

Nederlanders boeken massaal last-minute vakanties naar zonnige bestemmingen vanwege het voorspelde herfstweer en aanhoudende regen in eigen land. Reisbureaus en reisbedrijven ervaren een grote toename in boekingen, en de servers van deze bedrijven draaien overuren om aan de vraag te voldoen.

Door tegenvallend zomerweer zijn veel mensen pas op het laatste moment op zoek gegaan naar een vakantie naar de zon. Reisbedrijven hebben de afgelopen weken volop kortingen en speciale deals aangeboden om deze last-minute boekingen te stimuleren. Echter, omdat in januari en februari al veel mensen vroeg hadden geboekt, zijn sommige hotels nu al volgeboekt. Hierdoor moeten last-minute reizigers accepteren dat niet overal meer plek is.

Volgens de VakantieDiscounter zijn Spanje en Griekenland de populairste bestemmingen onder degenen die last-minute willen boeken. Eerder overwoog ongeveer een kwart van hen om in Nederland te blijven, maar dit percentage is nu aanzienlijk afgenomen.

De meest populaire bestemmingen voor last-minute reizen zijn naar CuraƧao, Bonaire, de Canarische eilanden en Turkije. Het aantal boekingen bij reisorganisaties zoals Sunweb is met 40 procent gestegen in vergelijking met twee weken geleden. PrijsVrij meldt dat op dit moment zelfs twee op de drie boekingen last-minute zijn, waarvan het merendeel binnen drie weken vertrekt.

De trend van last-minute reizen heeft zich doorgezet ondanks de verwachtingen van de reisbranche, en het lijkt erop dat het budget geen doorslaggevende rol speelt. Hoewel de prijzen van vliegtickets en reizen in het voorjaar flink zijn gestegen, geven mensen er nog steeds de voorkeur aan om op het laatste moment te boeken en de regen in eigen land te ontvluchten.

Cookieinstellingen