Zeshonderd asielzoekers op en bij een bedrijventerrein tussen tientallen kantoorpanden moet je niet willen.

Rechts in het midden Hotel Mövenpick.
Rechts in het midden Hotel Mövenpick.
Foto: Iwan van Dun - Eye4images

DEN BOSCH – Eind oktober werden de pandeigenaren en huurders op Pettelaarpark overvallen met het nieuws dat in (nu nog) Hotel Mövenpick Den Bosch 250 asielzoekers opgevangen die nu nog in de noodopvang bij het Autotron zitten.

Ook komen er 350 asielzoekers honderden meters verderop op het terrein van Kruithoorn aan de Poeldonkweg. Dit moet je niet willen voor de bewoners van het aanstaande azc in Den Bosch, maar zeker óók niet voor de ondernemers die op het park zitten.

Volgens Welage van Ondernemersvereniging de Pettelaar leven er grote zorgen op het terrein nu de komst van het azc aan is gekondigd. ,,Het wegvallen van het hotel, bijvoorbeeld. Er zijn bedrijven die daar gebruikmaken om te lunchen, te dineren, te vergaderen of om gasten en werknemers te laten overnachten. Het is een reden om je hier te vestigen.” Een gevolg daarvan zou volgens Welage kunnen zijn dat huurders na het aflopen van het contract hun heil elders zoeken.

Willem Verloop, de pandeigenaar van Pettelaarpark 10-15, vraagt zich ondertussen af waarom de asielzoekers überhaupt zouden moeten verhuizen van de noodopvang naar het bedrijventerrein. ,,Niemand wil wonen en leven op een bedrijventerrein. Daar zou je zelf toch ook diep ongelukkig van worden?”

Cookieinstellingen