RKC puntloos terug naar Waalwijk na 3-0 verlies tegen FC Twente

ENSCHEDE – RKC keert zonder punten terug na Waalwijk. In de Grolsch Veste werd het tegen FC Twente 3-0.

In Enschede werd het voor de Waalwijkers een treffen tegen de oud trainer van RKC. In een aanvallende eerste helft waren er wel degelijk kansen voor RKC. Zonder spits Kramer, hij was geschorst, had na twee minuten Julian Lelieveld de bal van dichtbij kunnen binnen tikken, maar werd er goed verdedigd. Later kregen ook Mats Seuntjens en Chris Lokesa hun mogelijkheden en had Reuven Niemeijer kunnen scoren als de pass van Seuntjens op maat was geweest.

Tegen de verhoudingen in was het toch Twente dat door een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel op 1-0 kwam. Er werd nog even aan buitenspel gedacht maar na het bekende lijntje leggen bleek dat niet het geval.

Na rust werden de Tukkers wel sterker en sterker, maar bleef RKC op de been. Tot een kwartier voor tijd althans, toen Myron Boadu tot grote vreugde van het publiek in Enschede zijn debuut mocht maken. Koud in het veld maakte hij direct de 2-0, een droomdebuut voor de aanvaller. Een minuut later kon hij ook de 3-0 maken, maar was het Younes Taha die de rebound erin schoot.