112

Station Den Bosch gedeeltelijk ontruimd vanwege verdacht pakketje

Agenten met de verdachte rugzak.
Agenten met de verdachte rugzak.
Foto: Iwan van Dun - Eye4images

DEN BOSCH – Een deel van station Den Bosch moest woensdagochtend worden ontruimd vanwege de ontdekking van een verdacht pakketje.

Omstreeks 08.40 uur werden passagiers uit de treinen gehaald en werden de perrons ontruimd door de politie vanwege de ontdekking.

Achter het station werd de toegang afgezet met markeringslint. Twee agenten gaven aanwijzingen aan voorbijgangers en legden uit dat de doorgang mogelijk was via een nabijgelegen tunnel. De zwarte rugzak werd gevonden bij spoor 6, aldus de dienstdoende officier van de politie. “We hebben hem voorzichtig geïnspecteerd en vastgesteld dat er niets verdachts in zat,”. Ongeveer vijftien agenten waren ter plaatse.

Het station werd rond 09.10 uur weer vrijgegeven. Wat er met de rugzak zal gebeuren?

De politie zal camerabeelden bekijken om te achterhalen hoe de rugzak op het perron belandde. “Het kan zijn dat het iets onschuldigs is,” zei een politiewoordvoerder, “zoals iemand die hem vergeten of verloren is. Maar we willen natuurlijk uitsluiten dat het niet opzettelijk is achtergelaten. Daarom zal er een onderzoek plaatsvinden.”

De rugzak zal waarschijnlijk naar de afdeling verloren voorwerpen worden gebracht of mogelijk zelfs worden weggegooid, afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek.

Cookieinstellingen