112

Tien jongeren aangehouden voor rellen tijdens jaarwisseling in Breda

Foto: Marcel van Dorst - EYE4images

BREDA – Tien jongeren uit Breda zijn dinsdagochtend opgepakt wegens het in brand steken van auto’s en het gooien van vuurwerkbommen naar de politie afgelopen jaarwisseling. De verdachten, in de leeftijd van vijftien tot negentien jaar, zijn allen afkomstig uit Breda-Noord, de wijk waar het wangedrag plaatsvond.

Volgens de politie hebben buurtbewoners zich tijdens oud en nieuw “zeer onveilig” gevoeld. Een muitende bende jongeren met hoodies aan en bivakmutsen op raasde door de wijk, flessen met vloeibare brandstof in de hand. Achttien auto’s gingen in vlammen op, vuurwerkbommen werden naar politiemensen en politieauto’s gegooid. De Mobiele Eenheid (ME) werd ingezet om de orde te herstellen.

Een speciaal rechercheteam begon na de jaarwisseling een onderzoek naar de betrokkenen bij de rellen, wat nu heeft geresulteerd in de arrestatie van deze tien verdachten. Ze worden beschuldigd van openlijk geweld, brandstichting en vernieling.

De jongeren zitten momenteel vast en worden ondervraagd. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

 

Cookieinstellingen