112

Kleuter die in vijver viel, is weer thuis

Foto: Iwan van Dun - Eye4images

ROSMALEN – De kleuter (4) die vorige week dinsdag in Rosmalen bij zijn school in een betonnen waterreservoir belandde en zwaargewond raakte, is weer thuis.

De jongen heeft het ziekenhuis mogen verlaten, zo heeft zijn moeder dinsdag aan Omroep Brabant laten weten. Op de intensive care van het Radboudumc in Nijmegen vocht de jongen sinds het ongeluk voor zijn leven.

In een onbewaakt moment wandelde het jongetje vorige week naar de achterkant van het terrein van het schoolgebouw aan de Deltalaan in Rosmalen en belandde in een betonnen waterreservoir voor de afvoer van regenwater. Nadat hij werd gevonden is hij door het ambulancepersoneel en een ingevlogen traumateam gereanimeerd en overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen.

Door het ongeluk heeft het hart van de kleuter volgens zijn moeder twintig minuten stilgestaan. “De kinderarts kan nog niet zeggen of hij er iets aan overhoudt. Daarom moeten we nog regelmatig terug voor controle.”

De moeder van het kind gelooft niet dat dat wat haar zoon is overkomen een ongeluk was. Ze vindt dat de basisschool nalatig is geweest. Daarom heeft ze vorige week aangifte gedaan tegen de school. “Ik heb het recht om te weten wat er die dag precies is gebeurd”, geeft ze aan. Andere ouders kwamen vorige week met het verhaal over een onveilige situatie op de school. Deuren en hekken zouden openstaan en er zou een gebrek aan toezicht zijn tijdens het buitenspelen en in de gymzaal.

 

Cookieinstellingen