112

Waslijst aan overtredingen bij bestuurlijke controle in Drunen

DRUNEN – Op donderdag 18 april voerde het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) inspecties uit bij bedrijven, huizen en garageboxen op het Plataanplein in Drunen.

Tijdens deze inspecties werden meerdere overtredingen geconstateerd. Denk aan fraude met een gasaansluiting, verkoop van illegale sigaretten en (shisha) tabak, illegaal gokken, gevonden lachgascilinders, milieuovertredingen, opsplitsen van woningen zonder vergunning en adresfraude. Bovendien werden in verschillende panden brandgevaarlijke situaties aangetroffen en bleken vluchtroutes ontoegankelijk te zijn.

De gemeente Heusden werkt samen met verschillende partners in het BIM, waaronder de politie en het Taskforce RIEC om criminaliteit en andere misstanden tegen te gaan. Bij deze controle namen ook politie, douane, netbeheerder Enexis, K2 hondengeleiders, de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), Baanbrekers, het UWV, Bestuurlijk interventieteam Meierij (BIM) en de gemeente Heusden deel. Ook boa’s van de gemeente Meierijstad ondersteunden de Heusdense collega’s bij deze controle.

Het Plataanplein is al langer in het nieuws, in december hield de politie een aantal verdachten aan bij een gericht onderzoek naar illegaal vuurwerk. Bij die actie liepen drie Drunenaren van 18, 23 en 30 jaar tegen de lamp. In een auto vonden agenten vijfduizend nitraten.

Vanwege talrijke meldingen van overlast en een gebrek aan inzicht van de gemeente in het gebruik van verschillende panden werd deze controle uitgevoerd. Burgemeester Willemijn van Hees beschouwt de actie als succesvol en benadrukt het belang van meldingen door buurtbewoners: “Met deze grootschalige actie laten we zien dat we meldingen serieus nemen.

Cookieinstellingen