Willem II staat op de drempel van promotie

Foto: Marcel van Dorst - Eye4ima

TILBURG – De spanning in de Keuken Kampioen Divisie stijgt vrijdagavond tot ongekende hoogte. Lukt het Willem II om de promotie naar de Eredivisie veilig te stellen?

De Tricolores hebben de beste papieren. Maar kunnen ze het ook waarmaken? De Tilburgers wacht vrijdagavond een loodzware uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, de nummer vier op de ranglijst. Willem II mag niet verliezen. Een gelijkspel of een overwinning zijn voldoende om te promoveren naar de Eredivisie.

Het kan aan de andere kant van de Moerdijkbrug ook nog een dubbelfeest worden. Willem II kan bij een gelijkspel of overwinning zelfs ook het kampioenschap mee terug in de bus naar Tilburg nemen. De ploeg van de Belgische trainer Peter Maes is dan wel afhankelijk van het resultaat van concurrenten Roda JC en FC Groningen. Roda JC speelt thuis tegen SC Cambuur en FC Groningen speelt uit tegen Telstar.

Mocht Willem II vrijdagavond tegen FC Dordrecht al een promotieplek en het kampioenschap in de wacht slepen, dan zullen de supporters dat ongetwijfeld uitbundig gaan vieren bij het stadion.

Cookieinstellingen