NAC stunt tegen Roda JC en wint met 3-1 met goed voetbal

Janosek scoorde twee maal!

BREDA – NAC heeft een prima start gemaakt in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie door Roda JC met 3-1 te verslaan in hun eigen stadion.

NAC heeft zijn thuisvoordeel goed benut in de play-offs. Al in de zestiende minuut opende Sigurd Haugen de score met een doelpunt. Na de rust breidde Dominik Janosek de voorsprong verder uit, eerst vanaf de strafschopstip en vervolgens met een prachtig afstandsschot en in de 58e minuut stond NAC al met 3-0 voor.

Roda JC slaagde er vlak voor het einde van de wedstrijd in om nog een doelpunt te maken, waardoor het eindigde in 3-1 met een treffer van Koglin in de 87e minuut.

Komende vrijdag staat NAC voor een uitwedstrijd tegen Roda JC, maar met de overwinning van 3-1 van vanavond is de uitgangspositie gunstig.

Promotie

Voor Roda JC is de uitslag een tegenvaller. Een anderhalve week geleden dachten de supporters nog dat de club zou promoveren toen de stadionspeaker aankondigde dat Groningen had verloren van Telstar. Fans bestormden het veld en vierden feest met de spelers, maar enkele minuten later bleek dat Groningen helemaal niet had verloren. Afgelopen weekend werd duidelijk dat Groningen en niet Roda JC rechtstreeks promoveerde.