Burgemeester van Oosterhout sluit nieuwbouwproject op Bredaseweg af na brandstichting en vernielingen

Foto: Marcel van Dorst - EYE4images

OOSTERHOUT – Het nieuwbouwproject aan de Bredaseweg in Oosterhout is op last van de burgemeester van Oosterhout gesloten. 

Er worden in de straat ook extra camerasystemen geplaatst. Waarnemend-burgemeester Frans Backhuijs wil zo de veiligheid waarborgen van de bewoners in de directe omgeving.

Backhuijs maakt de maatregelen maandagnamiddag bekend in een bewonersbrief die huis-aan-huis is verspreid, onder de noemer ‘Informatiebrief flexibel cameratoezicht’. De actie wordt ondernomen omdat het inmiddels beruchte complex in aanbouw tot twee keer toe doelwit was van brandstichting en een poging ertoe.

De brief: ‘In uw straat is er afgelopen week twee keer brand gesticht in een pand in aanbouw. We kunnen ons voorstellen dat dit u ongerust maakt. Een woonomgeving zou juist veilig moeten zijn. We trekken ons dit erg aan en willen al het mogelijke doen om dit vandalisme te stoppen’.

De burgemeester heeft besloten om het complex te sluiten in verband met een ‘ernstige verstoring van de openbare orde. Daarnaast heeft hij nog als bevoegdheid de mogelijkheid om camera’s te plaatsen. Hij gaat deze bevoegdheid ook inzetten’.

Cookieinstellingen