[WEERALARM] Code geel voor Brabant, kans op zware regen en onweersbuien

Foto: Marcel van Dorst - EYE4images

NOORD-BRABANT – Het KNMI heeft code geel afgegeven voor een groot deel van Nederland vanwege de onweersbuien die vanmiddag over het land zullen trekken. Verwacht wordt dat er in korte tijd veel regen zal vallen, wat kan leiden tot wateroverlast.

De buien kunnen ook gepaard gaan met windstoten en hagel. In Noord-Brabant geldt de waarschuwing vanaf 17.00 uur.

De meteorologen van het KNMI hebben voor dinsdagmiddag en -avond code geel afgegeven voor acht provincies. In de tweede helft van de middag worden onweersbuien in het zuiden verwacht, die daarna naar het midden en westen van het land zullen trekken. Lokaal kan er veel regen in korte tijd vallen, wat wateroverlast kan veroorzaken. Windstoten en hagel kunnen hinder veroorzaken voor het verkeer en buitenactiviteiten. Tegen middernacht nemen de buien in kracht af.

Stekkers uit het stopcontact en kelders afsluiten

Tijdens de onweersbuien kan er lokaal meer dan 30 mm regen per uur vallen en hagel met een diameter van 1 tot 2 cm is mogelijk. Daarnaast worden windstoten tot circa 70 kilometer per uur verwacht. Het KNMI adviseert om stekkers uit het stopcontact te halen en kelders af te sluiten. Voor het verkeer wordt aanbevolen langzamer te rijden, meer afstand te houden tot andere voertuigen en niet door grote waterplassen te rijden. Ook is er een kleine kans op blikseminslag.

Cookieinstellingen