Nog geen definitieve uitspraak over de Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat

Foto: Iwan van Dun - Eye4images

De Raad van State heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan over de GOL. De tussenuitspraak benoemt twee tekortkomingen:

  1. Aantasting Natuur Netwerk Brabant: De plannen kunnen leiden tot aantasting van het Natuur Netwerk Brabant. De provincie is verplicht om te compenseren, maar dit was niet opgenomen in de plannen.
  2. Stikstofrechten: De voorwaarden voor het overnemen van stikstofrechten van een veehouderij in Vlijmen zijn nog niet duidelijk genoeg.

Inhoudelijke akkoord, maar nog stappen te zetten

De Raad van State is inhoudelijk akkoord met de GOL-plannen. Echter, de twee genoemde knelpunten moeten worden opgelost voordat een definitieve goedkeuring kan worden gegeven. De gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Heusden en Waalwijk, de Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas uiten teleurstelling over de extra vertraging die hierdoor ontstaat. Desondanks beschouwen ze de tussenkomst als een stap voorwaarts.

Wethouder Thom Blankers van Heusden had liever een definitieve uitspraak gezien: “Iedereen verlangt nu naar duidelijkheid. Toch heeft de Raad van State aangegeven nog niet volledig akkoord te zijn met het plan. We zullen gezamenlijk onderzoeken wat dit precies inhoudt en hopen medio maart meer informatie te kunnen verstrekken.”

 

Doel van de GOL:

  • Verbetering van de omgeving rond de A59.
  • Verbetering van bereikbaarheid, natuur, waterberging, recreatie en leefbaarheid in de kernen.
Cookieinstellingen