NAC dieper in de problemen na 1-2 verlies tegen Cambuur

BREDA – NAC heeft (weer) niet weten te winnen tegen een directe concurrent om een ticket voor de na-competitie. In het Rat Verleghstadion werd met 1-2 verloren van Cambuur.

De ploeg van Jean Paul van Gastel startte voortvarend en aanvallend. Al binnen tien minuten twee grote kansen: eerst nam Dominik Janosek te veel tijd waardoor de hoek te moeilijk werd, daarna zag Patriot Sejdiu zijn schot knap gered worden. Daar bleef het niet bij want Elías Már Ómarsson faalde opzichtig toen hij oog in oog stond met keeper van Osch.

Het wachten was op de openingstreffer aan NAC zijde maar het was Cambuur wat de 0-1 maakte via spits Roberts Uldrikis. Een achterwaartse kopbal verraste keeper Kortsmit.

In de rust voerde Van Gastel twee wissels door. Sejdiu en Fredrik Oldrup Jensen bleven in de kleedkamer achter. Sejdiu werd in bescherming genomen door JP, ,,Ik was niet eens ontevreden over hem. Maar de laatste acht minuten van de eerste helft reageerde het publiek op hem. Daarom heb ik hem in bescherming genomen”, legt Van Gastel uit. ,,Hij heeft ook een beetje lelijk gedaan tegen de scheidsrechter (Joey Kooij) waardoor ik moest ingrijpen voordat er gekke dingen zouden gebeuren in de tweede helft.”

Invaller Martin Koscelnik nam met een rake kopbal de gelijkmaker voor zijn rekening maar het was wederom Uldrikis die met zijn tweede goal van de aond Cambuur wederom op voorsprong zette. Het was tevens de eindstand waardoor NAC nog dieper in de problemen is gekomen.