RKC in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Fortuna Sittard

Foto: Marcel van Dorst - EYE4images

WAALWIJK – RKC’ trainer had de spelers één taak meegegeven; winnen van Fortuna Sittard. Helaas werd het een 0-1 verlies.

Vooraf was al duidelijk dat winnen van Fortuna Sittard bittere noodzaak was om uit de degradatiezone te komen. De limburgers staan voorafgaand aan de wedstrijd 6 punten los van de Waalwijkers. Winst zou dus het onderlinge verschil naar 3 punten brengen.

Lang leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Hoogtepunten zijn nauwelijks te noemen al was de goal van Kaj Sierhuis er eentje om in te lijsten. Hij schoot met een prachtig schot in de kruising al zijn frustratie er uit.

RKC kon vanaf het begin de goal van Fortuna Sittard moeilijk vinden. De grootste kansen waren wel voor de Waalwijkers, waar Chris Lokesa voor de meeste dreiging zorgde. Ook David Min (schot net naast) en Reuven Niemeijer (kopbal naast) kregen de mogelijkheid om RKC op voorsprong te brengen.

In de tweed helft was het Chris Lokesa die RKC op voorsprong bracht maar dit was buitenspel. Voor de Limburgers viel aanvoerder Ivo Pinto nog uit, hij moest per brancard van het veld worden gedragen na een botsing met zijn eigen doelman en RKC-spits David Min.

Net voor tijd was het Kaj Sierhuis die de eindstand op 0-1 bracht en daardoor RKC dieper in de degradatiezorgen bracht.

Cookieinstellingen