Asielzoekers verruilen units voor hotelkamers

DEN BOSCH – 250 asielzoekers verhuisden vandaag van de noodopvang bij het Autotron in Rosmalen naar het voormalige Mövenpick Hotel Den Bosch.

Bolderkarren vol met tassen en koffers worden over het terrein gereden, vaders en moeders sjouwen met hun persoonlijke bezittingen en stellen hun kinderen gerust. De Turkse Veysel is blij dat hij dadelijk een wc en douche op de kamer heeft in tegenstelling tot het gezamenlijke sanitair op de noodopvang.

Enkele kinderen rennen al enthousiast het terrein op en neer. Locatiemanager Jan Roelof Middeldorp ziet het met een glimlach aan. De komende dagen worden er nog speeltoestellen neergezet en er komt nog een voetbalveldje, maar verder is alles klaar in het azc. De afgelopen zes weken heeft hij met zijn team kneiterhard gewerkt om van het voormalig hotel een azc te maken.

Het was begin deze week nog even spannend of de verhuizing zou doorgaan omdat buurtbewoners en pandeigenaren een schorsing van de vergunning hadden geëist. De rechter haalde maandag in een kort geding een streep door die schorsing.

Cookieinstellingen