Enerverende eredivisiekraker tussen PSV en Feyenoord eindigt in 2-2

EINDHOVEN – De erediviekraker tussen de nummer 1 en 2 van de eredivisie is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Door het gelijkspel blijft de onderlinge afstand tien punten.

PSV begon flitsend en kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong door een goal van Malik Tillman in de 4e minuut. Het moest een mooie middag worden maar de defensie schutterde een paar keer. Olivier Boscagli ging tot twee keer toe opzichtig in de fout. Santiago Gimenez stuitte nog op de doelman, maar een paar minuten later wist Yankuba Minteh wel een fout van de Fransman af te straffen. 1-1.

Na rust kwam Feyenoord sterk uit de kleedkamer en kregen de Rotterdammers de nodige kansen op een voorsprong. Die kwam er ook een halfuur voor tijjd. Santiago Gimenez kon helemaal vrij een voorzet van Lutsharel Geertruida binnenschieten. 1-2.

Tien minuten na de tegentreffer was het Guus Til met de gelijkmaker. De middenvelder stond pas 7 minuten in het veld.

PSV blijft daardoor nog ongeslagen en blijft tien punten voorsprong houden in de strijd om het kampioenschap.