RKC na foutenfestival met 1-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER – RKC heeft zaterdagavond in Deventer met 1-0 verloren van Go Ahead Eagles. Bij beide ploegen ging er veel mis.

De Waalwijkers trokken na 90 minuten aan het kortste eind al hadden beide ploegen geen aanspraak op de drie punten. Een simpele ingooi ging zelfs verkeerd. De beste kansen waren voor Go Ahead Eagles, dat via Willum Willumsson na tien minuten al de paal raakte.

Etienne Vaessen, die zijn 200e wedstrijd speelde voor RKC, hield de Waalwijkers op de been met een paar goede reddingen.

Aan de andere kant was Chris Lokesa een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jeffrey de Lange, maar hij was veel te slordig in de afronding. David Min kreeg namens RKC de grootste kans: hij schoot uit een corner half vallend op de lat.

Na rust was het RKC die de overhand had maar toch was het Go Ahead Eagles die dankzij een afstandsschot van Jakob Breum op een 1-0 voorsprong kwamen.

Een kwartier voor tijd kwamen er bij RKC drie nieuwe aanvallers in, waaronder aanvoerder Michiel Kramer. Tot een slotoffensief kwam het nauwelijks waardoor RKC met lege handen terug naar Waalwijk moet.