Mats Seuntjens redt punt met schitterende goal tegen Excelsior

ROTTERDAM – Met een schitterend schot van afstand redde Mats Seuntjens een punt voor de Waalwijkers. In Rotterdam werd het 1-1.

In een rommelig duel met fouten aan beide kanten opende Siebe Horemans na een klein half uur de score. Bij de tweede paal kopte hij op aangeven van Couhaib Driouech raak.

Na rust ging RKC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Ook Excelsior bleef kansen creƫren. Het antwoord van de Waalwijkers kwam in de 76e minuut. Invaller Mats Seuntjens, die zijn rentree maakte na een langdurige blessure, zette de bezoekers met een prachtig doelpunt op gelijke hoogte met Excelsior.

Van buiten het strafschopgebied haalde Seuntjens op wonderbaarlijke wijze uit en bracht daarmee de spanning terug in Kralingen. In de meeslepende slotfase kreeg Seuntjens meermaals de kans op de winnende treffer, maar Excelsior-keeper Van Gassel hield de thuisploeg in leven.

Beide ploegen schieten weinig op met een punt en staan nog altijd op de vijftiende (Excelsior) en zestiende (RKC) plek in de Eredivisie.