Onthutsend slecht NAC wordt in eigen huis met 1-2 afgedroogd door laagvlieger MVV

BREDA – Een slechte, zo niet slechtste wedstrijd van het seizoen zet de promotiekansen van NAC op een heel laag pitje.

En gezien het spel is het ook niet wenselijk dat dit NAC op welke manier dan ook promotie maakt naar de eredivisie. In een eerste helft tegen het Maastrichtse MVV werd niets, helemaal niets gecreëerd. Spelers die doelloos op het veld staan en elkaar aankijken en lijken te zeggen wat ze aan het doen zijn. Passes komen niet aan en fout op fout wordt op de mat gelegd. Van voetbal is geen sprake. Dat er nog geen minutenlange fluitconcerten van de tribunes komen mag een wonder heten. De aanhang lijkt zich te berusten op het slechte spel van HUN NAC.

Daar waar in het verleden de NOAD mentaliteit NAC over een dood punt zette was van deze inzet niets, maar dan ook he-le-maal niets te zien.

Natuurlijk zijn er vele blessures maar kun je daar naar refereren? Nee, ook met de vele blessures heeft NAC een selectie dat met inzet het matige MVV MOET verslaan. Genoeg over de eerste helft, dat die slecht was is een feit.

Dan de tweede helft, startend met de elf die ook de eerste helft op de mat stonden. Hoogtepunten waren de twee doelpunten van Tunahan Tasci van MVV. De club kwam terug van een 1-0 achterstand door een gelukstreffer van Royo die door het flipperkasteffect door Bryant Nieling in eigen goal werd getikt.

De feiten zijn hard, 1-2 verlies tegen MVV en de concurrenten halen drie punten waarna NAC nog moet vrezen voor play-offs. Zeker met de komende wedstrijden tegen FC Groningen en FC Dordrecht waarbij het zomaar eens kan zijn dat NAC over twee weken op de 13e plek staat. Misschien wel een plek waar de club uit Breda, de parel van het Zuiden, thuishoort.