Geen kroonringen maar wel een berg zooi in de straat

Meerdere zakken zijn open gescheurd.
Meerdere zakken zijn open gescheurd.
Foto: Prive foto.

DRUNEN – De gemeente Heusden had nog maar nét uitgelegd waarom ze niks ziet in kroonringen aan lantaarnpalen om daar zakken met plastic afval aan op te hangen.

En dan veroorzaken opengescheurde zakken in Drunen ‘een enorme puinhoop’. Veel anders kan de bewoner van de Esdoornstraat in Drunen het niet noemen, de situatie die hij donderdagochtend aantrof. ,,Allerlei plastic zakken met daarin plastic afval waren opengescheurd, de hele straat lag bezaaid met pmd-afval.”

Rob Klerks, raadslid voor Heusden één, pleitte er recent in politieke vragen nog voor om vanuit de gemeente overal dergelijke ringen aan te brengen, zoals andere gemeenten al doen. Om te voorkomen dat zakken wegwaaien, om te voorkomen dat zwerfafval op straat terechtkomt. Hij kreeg echter nul op het rekest. Burgemeester en wethouders zijn bang dat mensen, als er ophanghaakjes zijn, de zakken al veel eerder ophangen.

Heusden zamelt sinds een paar weken plastic én oud papier op een andere manier in. De kliko’s die werden gebruikt voor het plastic, zijn nu bedoeld voor oud papier (dat voorheen in dozen of gebundeld aan straat werd gezet). Het plastic moet nu in de speciale zakken. Ook is gesproken over de aanschaf van een extra kliko voor het PMD afval, maar Heusden vond de kosten van een miljoen euro te duur.

Cookieinstellingen