Groot onderhoud aan de A27 dit weekend

Foto:

OOSTERHOUT – Als je dit paasweekeind vanuit onze provincie naar Utrecht reist via de A27, dien je extra reistijd in te calculeren.

Het gedeelte van de A27 richting Utrecht, tussen knooppunt Hooipolder bij Oosterhout en knooppunt Gorinchem, zal namelijk vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden. Rijkswaterstaat zal delen van de snelweg opnieuw asfalteren, nieuwe detectielussen installeren en de wegbelijning verbeteren. Tevens zullen er diverse kleinere onderhoudstaken plaatsvinden, alsmede voorbereidende werkzaamheden voor de toekomstige verbreding van de snelweg, hoewel deze verbreding op een later tijdstip zal plaatsvinden.

Rijkswaterstaat voorziet geen aanzienlijke verkeersproblemen als gevolg van deze werkzaamheden, aangezien er bewust is gekozen om de A27 in het weekend af te sluiten, wanneer er over het algemeen minder verkeer op de weg is. Echter, Rijkswaterstaat waarschuwt dat bij een ongeval de omleidingsroutes kunnen vastlopen.

Omleidingen zijn als volgt ingesteld: Verkeer richting Utrecht wordt omgeleid via knooppunt Hooipolder, via de A59 en de A2, of via de A59, A16, N3 en A15. Lokaal verkeer in de gemeente Altena wordt omgeleid via de N322 naar de A2. Gele borden langs de weg zullen de omleidingsroutes aangeven. Verwacht een extra reistijd van maximaal een half uur.

Voor de veiligheid van weggebruikers in de tegenovergestelde richting zal tijdens dit weekend ook de linkerrijstrook van de A27 richting Breda worden afgesloten. Deze afsluiting zal worden aangegeven met rode kruizen boven de weg.

Cookieinstellingen