Verkeersproblemen bij Kromme Nol worden aangepakt met turborotonde

Foto: Iwan van Dun - Eye4images

Wijk en Aalburg – Gemeente Altena en de provincie hebben besloten om de verkeersproblemen bij de Kromme Nol aan te pakken met de aanleg van een turborotonde.

Na jaren van problemen met de doorstroming op de provinciale weg N267, lijkt er nu eindelijk een oplossing in zicht. De huidige rotonde zal worden omgebouwd tot een turborotonde, waardoor weggebruikers vlotter kunnen doorstromen.

Het verkeer op de N267, die loopt van Drunen naar Wijk en Aalburg, heeft al geruime tijd te kampen met files, vooral tijdens de spits vanuit de richting Drunen. Het knelpunt bij Kromme Nol veroorzaakt niet alleen vertragingen, maar vormt ook een gevaar voor fietsers, voetgangers en landbouw- en vrachtverkeer.

De nieuwe turborotonde zal meerdere rijstroken hebben, wat de doorstroming en verkeersveiligheid aanzienlijk moet verbeteren. Met de verwachte afname van de drukte bij Kromme Nol, wordt het ook veiliger voor fietsers en automobilisten om over te steken. Bovendien wordt er een afname van sluipverkeer verwacht in de dorpen aan de zuidkant van de Bergsche Maas.

Wethouder Hans Tanis is verheugd over de vooruitgang in dit langlopende dossier. Naast de aanleg van de turborotonde zal ook het kruispunt met de N283, richting Hank, samen met de Kromme Nol en de Parallelweg, worden aangepakt in 2026. Dit omvat onder andere het stroomlijnen van auto- en fietsverkeer, evenals de vernieuwing van fietspaden met rood asfalt.

De plannen zullen later dit jaar worden besproken met de omgeving, voordat de daadwerkelijke uitvoering van start gaat.

Cookieinstellingen