Op 10 maart veroorzaakte Thomas de G. op de A59 bij Sprang-Capelle een tragisch ongeval waarbij een gezin van vier om het leven kwam. De rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot tien jaar cel en tbs wegens doodslag, een straf die hoger is dan de zeven jaar cel en tbs die het Openbaar Ministerie (OM) eerder had geëist. Het gezin, bestaande uit een 10-jarig meisje, een 13-jarige jongen en hun 46-jarige ouders uit Raamsdonksveer, kwam om bij het ongeluk.
Thomas de G., afkomstig uit het Brabantse Zevenbergschen Hoek, reed met een snelheid van zo'n 205 kilometer per uur en had volgens de officier van justitie aanzienlijk veel
alcohol genuttigd, waarbij hij tijdens het rijden ook nog eens zijn telefoon gebruikte om te filmen. Deze beelden werden tijdens een eerdere zitting getoond in de rechtbank.
Naast de veroordeling tot tien jaar cel kreeg De G. ook een rijontzegging van tien jaar opgelegd. De rechtbank oordeelde dat zijn rijgedrag als "extreem gevaarlijk" werd beschouwd en benadrukte dat hij de veiligheid van andere weggebruikers volledig negeerde. De rechter merkte op dat De G. het filmen van zijn roekeloze rijgedrag belangrijker vond dan de veiligheid van medeweggebruikers, waarbij hij willens en wetens hun levens op het spel zette.
Het OM had naast de celstraf ook tbs geëist, aangezien deskundigen aangaven dat De G. aan een persoonlijkheidsstoornis leed die een intensieve behandeling vereiste. Daarnaast wezen ze op zijn alcoholprobleem, hoewel De G. dit zelf ontkende. Eerdere incidenten, waaronder het tijdelijk verlies van zijn rijbewijs wegens rijden onder invloed, werden eveneens in overweging genomen tijdens het proces.
De advocaat van De G. beweerde dat zijn cliënt verrast werd door de inhaalmanoeuvre van de auto van de slachtoffers en dat er geen sprake was van opzettelijke doodslag. Volgens hem probeerde De G. door te remmen een aanrijding te voorkomen. Omstanders hebben geprobeerd de slachtoffers uit de brandende auto te bevrijden, maar door de impact waren de deuren zodanig verwrongen dat dit niet mogelijk was. Tijdens een eerdere zitting in de rechtbank was De G. geëmotioneerd en verklaarde hij dat hij na het ongeval probeerde te helpen, maar door de shock was hij niet in staat de deur open te krijgen volgens getuigen.