Leger bij EBI ingezet na signalen uitbraakpoging top Mocro-maffia

10 dec 2021, 8:11 Nieuws
download scaled 1000x1000 58626
VUGHT - Justitie heeft het leger te hulp gevraagd om een gewelddadige uitbraakpoging van Marengo-verdachten vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught te voorkomen.
Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen. In de EBI verblijft de complete top van de Mocro-maffia, onder wie Ridouan Taghi, de afgelopen dinsdag vanuit Colombia overgevlogen Saïd Razzouki en Rico ’de Chileen’ R. Speciale eenheden van defensie hebben afgelopen week extra barricades opgeworpen. De maatregelen zijn vooral genomen om een ontsnapping met een helikopter te verijdelen.
De maatregelen passen bij eerdere aanpassingen van het regime in de gevangenis, waar ’s lands gevaarlijkste en meest vluchtgevaarlijke gedetineerden zitten. Er wordt al langer gevreesd dat Taghi en consorten een gewelddadige uitbraak voor bereiden.
Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught wil het nieuws over de zware, extra beveiligingsmaatregelen in de EBI ’bevestigen noch ontkennen’.
„Ik mag nooit ingaan op beveiligingsmaatregelen in de EBI. In algemene zin kan ik dit zeggen: dat de politie met defensie in deze situatie nauw samenwerkt, is veelzeggend. Het bevestigt het enorme gevaar dat uitgaat van een groep zware criminelen. We moeten echt eindelijk de naïviteit hierover loslaten. Deze categorie criminelen vergt een andere benadering en behandeling;" aldus de burgemeester.