Medewerker PI Vught onslagen na vechtpartij met gedetineerde

15 aug , 21:18 Nieuws
146900
Een medewerker van de gevangenis in Vught is ontslagen door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na betrokkenheid bij een vechtpartij met een gedetineerde.
Volgens de DJI veroorzaakte de gedetineerde, samen met een andere gevangene, overlast. De gevangenismedewerker sprak hen aan op hun gedrag, maar toen de gedetineerden wegliepen, greep hij een van hen vast. Dit leidde tot een vechtpartij waarbij de gedetineerde geslagen werd. Hij liep daarbij een bloedneus en een gezwollen wang op. De situatie werd pas onder controle gebracht toen andere medewerkers ingrepen. Het incident vond plaats op 17 juli in het psychiatrisch penitentiair centrum van de gevangenis.
De DJI meldt dat de gedetineerde na het incident geen verdere medische behandeling nodig had. De betrokken medewerker is inmiddels ontslagen. In een persverklaring benadrukt de DJI dat zij een veilig klimaat in gevangenissen hoog in het vaandel heeft staan. "Bij incidenten als deze grijpen we direct in en voeren we intern onderzoek uit. Tevens wordt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op de hoogte gesteld," aldus de DJI.
Foto: Iwan van Dun - Eye4images