Overhitte hogedrukreiniger zet bedrijfshal in Giessen vol rook

03 okt 2022, 8:44 Nieuws
jurgen versteeg 20221002182843 0
GIESSEN - Zondag avond is de brandweer rond kwart over 7 opgeroepen om naar Oerlemans Plastics in Giessen te gaan. Hier is een automatisch brandalarm afgegaan waardoor de brandweer automatisch opgeroepen wordt.

Daadwerkelijk brand ontdekt

Ondanks een automatisch brandalarm meestal vals alarm is heeft de brandweer deze keer daadwerkelijk brand ontdekt in het pand van Oerlemans Plastics. Omdat de brand bij een controle binnen groter bleek als van buiten was te zien heeft de brandweer opgeschaald naar grote brand. Dit houdt in dat meerdere korpsen uit de omgeving met hun voertuigen worden opgeroepen. In het gebouw was een behoorlijke rookontwikkeling zichtbaar. De brandweer heeft een aantal deuren open gezet om de bedrijfsruimte te ventileren en de rook te laten ontsnappen. Op dit moment is er van buitenaf niet veel meer te zien. Het is nog onduidelijk of de brand al onder controle is, maar alles wijst daar wel op.

Oorzaak lijkt gevonden

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is de brand ontstaan door een oververhitte hoge drukreiniger. Hoe deze oververhit heeft kunnen raken is nog wel onduidelijk.