Politie komt verwaarloosde kamerplanten te hulp en ontdekt dat eigenaar op vakantie is

16 aug 2023, 16:09 Nieuws
download 93783 s1000x1000
GOIRLE - De politie heeft ingegrepen in een woning in Goirle waar meerdere verwaarloosde kamerplanten in beslag zijn genomen.
De eigenaar van de planten bleek op vakantie te zijn gegaan, en had zijn planten aan hun lot overgelaten. Agenten moesten zelfs de achterdeur forceren om toegang te krijgen en de verwaarloosde planten te redden.
De alarmering kwam van bezorgde buren, die de uitgedroogde planten op de vensterbank hadden opgemerkt en de politie hadden ingelicht. Volgens buurtbewoners was de eigenaar al een week eerder op vakantie gegaan en hadden de planten sindsdien geen druppel water gekregen. Een krulvaren van ongeveer dertig centimeter hoog was zelfs volledig verdord.
De Plantenbescherming bevestigt dat verwaarlozing van planten tijdens vakantieperiodes een terugkerend probleem is. Woordvoerder Wijko Schut merkt op: "Elk jaar zien we dit opnieuw gebeuren. Mensen gaan op vakantie en vergeten om zorg voor hun planten te regelen." Schut voegt eraan toe: "De situatie die we in Goirle aantroffen is hartverscheurend, maar helaas zijn dergelijke gevallen niet zeldzaam. Eerder deze maand hebben we zelfs nog twee sanseveria's gered die door hun eigenaar in het bos waren achtergelaten."
Bericht met een knipoog!!!