Politie zoekt getuigen na weer brandstichting bij berucht nieuwbouwproject Oosterhout

23 jun , 16:08 Nieuws
175243
OOSTERHOUT - Het is de derde brandstichting in vier dagen bij het beruchte nieuwbouwproject aan de Bredaseweg in Oosterhout.
Nadat eerst in de nacht van donderdag op vrijdag twee jerrycans met brandbare stof werden aangetroffen ne in de nacht van vrijdag op zaterdag fikse schade werd aangericht door brandstichting was het zondagochtend weer raak aan de Bredaseweg.
De vernielingen en branden aan de Bredaseweg in Oosterhout zijn bedoeld om de aannemer persoonlijk te treffen. Dat denken enkele buurtbewoners. "Aan elke brandstichting ging een explosie vooraf", laat een buurtbewoner zondagochtend weten. "Het ruikt ook naar benzine bij het complex."
Het nieuwbouwcomplex, waarin dertien appartementen gerealiseerd worden, zou volgens hem een project zijn van een Turkse aannemer uit Rotterdam. Het complex zou al in maart opgeleverd moeten worden maar liep uit. Volgens buurtbewoners werd er door Polen aan het complex gewerkt van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. Een aantal van die Polen zou in het complex slapen.
Bij de brandstichting van zondagochtend waren op beelden twee verdachten te zien. Een van hen zou bij het stichten van de brand mogelijk gewond zijn geraakt, maakte de politie zondagochtend bekend. Na de brandstichting gingen de verdachten er lopend vandoor, maar een buurtbewoner zag ze wat verderop in de straat in een auto stappen. Details over deze auto zijn nog niet bekendgemaakt.
175232