PSV wint van Ajax en mag met de KNVB beker naar huis

17 apr 2022, 19:47 Nieuws
download scaled 1000x1000 85794
PSV heeft vanavond de KNVB beker weten te winnen. In de finale wist PSV met 2-1 te winnen van Ajax. PSV wist na de rust binnen twee minuten een achterstand om te buigen naar een voorsprong. De wedstrijd werd gespeeld in de Rotterdamse Kuip.
Ajax en PSV zijn de beste ploegen van dit moment in het land. Er is dan ook altijd wel rivaliteit tussen de twee ploegen. En die rivaliteit was op het veld goed terug te zien. Voor elke meter werd gevochten en er waren meerdere opstootjes en harde overtredingen. Daardoor werd er niet veel gevoetbald. In de eerste helft is er maar 25 minuten gevoetbald.

Ajax op voorsprong

Ajax deed in de eerste helft betere zaken dan tegenstander PSV en kwam dan ook op voorsprong. Ryan Gravenberch kapte drie middenvelders uit en scoorde met een knap afstandsschot. Vlak voor rust leek het erop dat de Amsterdammers de voorsprong verdubbelden maar de 2-0 van Noussair Mazraoui werd afgekeurd vanwege buitenspel.
Na de rust kwam er een sterk PSV het veld op lopen. Binnen twee minuten wisten de Eindhovenaren twee maal de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Eerst was het Erick Gutiérrez die een vrij trap binnenkopte. Niet veel later was het Cody Gakpo die PSV op voorsprong schoot met een afstandsschot. 2-1.

PSV pakt voor het eerst sinds 2012 de KNVB Beker

Doordat de stond 2-1 is gebleven daarna heeft PSV voor het eerst sinds 2012 de KNVB Beker weer weten te winnen.