Verdachten van bedreigingen in Hank voor de rechter, slapeloze nachten voor inwoners

20 sep 2022, 10:37 Nieuws
download 68304 s1000x1000
Hank - Afgelopen vrijdag stonden twee verdachten in de leeftijd van 23 jaar voor de rechter. Deze worden verdacht van talloze bedreigende, intimiderende berichten en doodsbedreigingen in Hank.
De verdachten stuurden berichten onder valse naam of anoniem. Als er werd gebeld was dit met een vervormde stem. Ook via WhatsApp in Instagram zijn er meerdere bedreigingen geuit. Ook waren bommeldingen in Hank.

Slapeloze nachten

Dit alles was tijdens het begin van de coronapandemie. Ook daar werd behoorlijk mee gedreigd. Tijdens de rechtszaak bleek dat de bedreigingen er behoorlijk in hebben gehakt bij de inwoners. Sommige hadden er zelfs slapeloze nachten van.
Het OM beweert dat de verdachten onderdeel zijn van een groep welke er een sport van maakt om veel mensen lastig te vallen. De verdachten vertellen dat het was uit verveling, een grap.
De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur tegen een van de verdachte plus een voorwaardelijke celstraf van 150 dagen met een proeftijd van twee jaar. Tegen de andere verdachte is een celstraf van 180 dagen voorwaardelijk geëist. De uitspraak zal zijn op 30 september.