Ajax boekt nipte zege op FK Vojvodina met late goal van Branco van der Boomen

26 jul , 8:48 Sport
179237
AMSTERDAM - Francesco Farioli stelde een gedurfde basisopstelling op om Vojvodina te verrassen, maar Ajax slaagde er niet in om hun overwicht in kansen om te zetten naar doelpunten. Het heenduel van de tweede voorronde van de Europa League bleef lang spannend, tot invaller Branco van den Boomen vlak voor tijd de verlossende 1-0 scoorde.
179259
Ajax was voor rust al acht keer gevaarlijk voor het doel, maar slaagde er niet in om te scoren. Ze hadden zelfs geluk toen Aleksa Vukanovic van Vojvodina twintig minuten voor tijd de paal raakte.
Af en toe domineerde Ajax wel, vooral nadat het na ongeveer twintig minuten begon te draaien onder leiding van Farioli. Ze creëerden diverse kansen voor het doel van Vojvodina. Het enige wat ontbrak voor het vernieuwde Ajax van de Italiaanse coach was een vroeg doelpunt. Als ze eerder hadden gescoord, zou de wedstrijd veel eenvoudiger zijn geweest. Uiteindelijk wist Van den Boomen pas vier minuten voor tijd het beslissende doelpunt te maken met een kopbal na een voorzet van Mika Godts.
Foto's: Stefan Koops - EYE4images