[FOTOSERIE] FC Eindhoven met 0-3 hard onderuit tegen Jong Ajax

24 aug , 19:43 Sport
183504
EINDHOVEN - De formatie van trainer Maurice Verberne staat weer met beide benen op de grond. Na tweemaal een gewonnen wedstrijd was deze keer Jong Ajax te sterken en gingen de Eindhovenaren met 0-3 onderuit.
183429
Het was opvallend druk in het Jan Louwers stadion. De supporters zagen echter dat FC Eindhoven al vroeg op een 0-1 achterstand kwamen. FC Eindhoven-doelman Jorn Brondeel maakte totaal onnodig een overtreding op een Amsterdamse aanvaller, waarna de bal op de stip ging. De inzet van Jong Ajax-spits Julian Rijkhoff leek vervolgens houdbaar, maar Brondeel kon zijn hand niet voldoende achter de bal krijgen waardoor de Eindhovenaren de eerste tegentreffer van het seizoen incasseerden.
Na rust een aanvallender FC Eindhoven maar toch was het Jing Ajax wat scoorde. FC Eindhoven aanvoerder Collin Seedorf liet de bal van zijn voet springen, waardoor Rijkhoff de bal in het doel van de thuisploeg kon schuiven.
De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Jong Ajax-invaller Jan Faberski. Hij dribbelde met de bal aan de voet het speelveld over en haalde vervolgens op schitterende wijze de trekker over: 0-3.
FC Eindhoven - Jong Ajax 0-3 (0-1). 8. Rijkhoff 0-1 (pen.), 66. Rijkhoff 0-2, 80. Faberski 0-3
Opstelling FC Eindhoven: Brondeel; Persyn (37. Verheij), Limouri, Seedorf, Tyrese Simons (78. Janga); Sven Simons, Dorenbosch (66. Garden); Blummel, Van Schuppen, Deenen (66. Kwaaitaal) ; Huisman
Gele kaarten: Tyrese Simons (FC Eindhoven), Jetten, Speksnijder (Jong Ajax)
Foto's: Marcel van Dorst - EYE4images