[FOTOSERIE] Natte Draai van de Kaai gewonnen door Jasper Philipsen

01 aug 2023, 7:27 Sport
download 136979 s1000x1000
ROOSENDAAL - Nat, guur, en koud voor de tijd van het jaar. Dat was de Draai van de Kaai waarin Jasper Philipsen als eerste over de streep kwam.
Voor Philipsen was dit zijn tweede criteriumzege na een Tour waarin hij vier ritten won. Eerder kwam de Vlam van Ham als eerste over de streep in het West-Vlaamse Roeselare. "Ik doe dit graag," zei de Belg over zijn vijfde optreden in het Vlaams-Nederlandse criteriumcircus. "Alleen jammer van het weer vandaag," doelde hij op de regen die tijdens het grootste deel van de koers op de renners en het publiek neerdaalde.
Misschien probeerden de renners en toeschouwers zichzelf op te warmen met een reeks aanvallen. Opvallend was dat Philipsen, Poels, Ciccone en Jakobsen regelmatig voorin te vinden waren. Daarachter speelde Ryan Kamp vaak de rol van 'derny' door het peloton steeds terug te brengen naar de kopgroep.
Het zwaarbewolkte weer zorgde er ook voor dat het eerder donker werd dan gehoopt, waardoor de jury de koers met enkele ronden inkortte. Vijf ronden voor het einde opende Wout Poels de finale met een nieuwe aanval. De Limburger is bezig aan zijn eigen 'Tour de Wout', waarin hij elf criteriums rijdt. "Geen idee of ik er ook al eentje gewonnen heb," lachte de Limburger, die in de wit-gouden Tour-kleuren van Bahrain Victorious door het land reist. "Eigenlijk mag dat van de ploeg niet meer. We moeten weer in ons rode shirt rijden, maar voor de mensen hier is het toch leuker dat ik rijd in het tenue waarin ik die Tourrit won."
Een ronde later reageerde Ciccone als eerste op de uitval van Poels. Samen met Philipsen sloot hij aan bij de Nederlander. Twee ronden voor het einde probeerde Jakobsen in het schemerduister de oversteek te maken naar de kopgroep, maar hij slaagde er niet in het gat te dichten.
Uitslag Draai van de Kaai:
  1. Jasper Philipsen (Bel)
  2. Giulio Ciccone (Ita)
  3. Wout Poels (Ned)
  4. Fabio Jakobsen op 4 sec
  5. Raymond Kreder op 10 sec
  6. Ryan Kamp
  7. Wessel Krul
  8. Toon Vandenbosch
  9. Mees Hendrikx
  10. Philip Heijnen