(FOTOSERIE) Voormalig NAC speler Kestens doet Willem II de das om in Eindhoven

13 aug 2022, 9:57 Sport
download 98853 s1000x1000
EINDHOVEN - Na een gelijkspel tegen Jong PSV was het vandaag aan FC Eindhoven om Willem II punten af te snoepen. De drie punten bleven in Eindhoven na de 2-1 in winst van FC Eindhoven.
Het was Pjotr Kestens, vorig seizoen nog uitkomend voor concurrent NAC, die in de laatste minuten van de extra tijd de winnende 2-1 binnentikte.
Willem II speelde kleur- en fantasieloos zijn tweede wedstrijd. Daar waar het al gewaarschuwd werd tegen Jong PSV ging het tegen FC Eindhoven wel onderuit. Dankzij een beauty van een goal van Daniel Crowley leek Willem II te ontsnappen aan een zeer pijnlijke nederlaag, maar in extremis ging het alsnog mis: 2-1 tegen FC Eindhoven. Tegelijkertijd was Crowley ook de schlemiel van de wedstrijd door een dot van een kans te missen.
Crowley kreeg in de dertiende minuut een gigantische kans op de 0-1, maar faalde. Hij kreeg de bal in de kluts mee en kon moederziel alleen oprukken richting voormalig Willem II-keeper Nigel Bertrams. Hij negeerde de meegelopen spits Jizz Hornkamp, ging voor eigen succes en faalde.
Een flinke fout van Heerkens leverde een minuut of tien later tot overmaat van ramp de 0-1 op. Keeper Joshua Smits schrok van de aanwezigheid van FC Eindhoven-aanvaller Evan Rottier. De bal hobbelde tegen de paal, waarna Rottier simpel de openingstreffer binnentikte. Zoals gezegd bracht Crowley de spanning terug na de gelijkmaker maar was het Kestens die de trekker overhaalde en de Tilburgers drie verliespunten toebracht.