Kostbaar verlies NAC in derby tegen Willem II

23 dec 2023, 10:35 Sport
155091
BREDA - In strijd om rechtstreekse promotie heeft NAC kostbare punten laten liggen tegen de Tilburgers. In Breda werd het 1-2 voor Willem II.
Daarmee lijkt rechtstreekse promotie naar de eredivisie verder weg dan ooit. Door het verlies zakt NAC naar een 8e plaats met maar liefst 14 punten achterstand op koploper Willem II.
155044
Willem II heeft op vrijdagavond de voetbalderby tegen NAC in Breda gewonnen, met een opmerkelijke bijdrage van Jeredy Hilterman, een voormalige NAC-speler. Hilterman, ooit impopulair bij de NAC-fans vanwege zijn viering van het kampioenschap van zijn voormalige club FC Emmen in 2022, speelde nu een cruciale rol in de 1-2 overwinning van Willem II.
Voorafgaand aan de wedstrijd was al duidelijk dat het treffen tussen NAC Breda en Willem II een beladen aangelegenheid zou worden. De Willem II-supporters begroetten hun spelers bij het Koning Willem II Stadion met vuurwerk, terwijl in Breda talloze fakkels werden ontstoken. Het Rat Verlegh Stadion zelf was al vroeg gevuld met sfeer.
Beide teams toonden vanaf het begin dat er veel op het spel stond, met Willem II als gevaarlijkste partij. Na slechts 8 minuten stond het al 0-1 op het scorebord, met Hilterman als doelpuntenmaker die de Tilburgse supporters in extase bracht. Zij waren met ongeveer 350 man aanwezig, gezien de veiligheidsmaatregelen die de helft van de capaciteit van het uitvak beperkten.
Hilterman kwam een minuut later echter in de schijnwerpers vanwege een stevige overtreding, waarvoor scheidsrechter Allard Lindhout hem een gele kaart gaf. Na ruim een half uur was Hilterman opnieuw het middelpunt, ditmaal na een sterke actie van Jeremy Bokila. Hilterman stond op de juiste plek om de 0-2 binnen te tikken.
Bij het rustsignaal werd NAC Breda door de eigen aanhang getrakteerd op een fluitconcert. Trainer Jean-Paul van Gastel zal ongetwijfeld in de kleedkamer zijn team hebben aangespoord, want na de pauze toonde NAC direct aan op zoek te zijn naar de aansluitingstreffer. Hoewel er kansen waren, hoefde doelman Joshua Smits niet buitengewoon in te grijpen.
In de slotfase werd het nog spannend toen invaller Thomas Marijnissen de 1-2 binnen schoof. Het publiek steunde volop, maar NAC Breda slaagde er niet in dichterbij te komen. Willem II gaat met een positief gevoel de winterstop in, terwijl NAC Breda in 2024 zal proberen hogerop te komen in het klassement.