Louis van Gaal heeft agressieve vorm van prostaatkanker

04 apr 2022, 7:25 Sport
download scaled 1000x1000 67133
Louis van Gaal lijdt al sinds eind 2020 aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van het Nederlands elftal bekendgemaakt inde talkshow van Humberto.
Het onderwerp kwam ter tafel naar aanleiding van de documentaire over Van Gaal, die volgende week in première gaat. De spelers van Oranje, waarmee hij gewoon naar het WK in Qatar gaat, heeft de 70-jarige Van Gaal nooit iets verteld over zijn medische toestand.
Afgelopen tijd heeft hij 25 behandelingen ondergaan. Ook tijdens trainingskampen van het Nederlands elftal. Dit gebeurde dan ’s avonds omdat hij het nieuws over z’n ziekte niet wilde delen om de spelersgroep niet te beïnvloeden. Van Gaal: „Aan prostaatkanker ga je niet dood, althans, in negentig procent van de gevallen niet. Het zijn meestal andere onderliggende ziektes waaraan je dood gaat. Maar ik had een vrij agressieve vorm, ben 25 keer bestraald. Dan heb je wel een hoop management te doen, om dan door het leven te gaan.”
Van Gaal zei dat hij erop stond dat zijn ziekte aan bod kwam in de film die binnenkort over hem verschijnt. De oefenmeester verloor zijn eerste vrouw aan alvleesklierkanker en wil kanker mede om die reden bespreekbaar maken.
Vanuit de hele wereld zijn er steunbetuigingen.

All of us here at The United Devils have woke up this morning to some devastating news that none of us wants to hear. Sending love and best wishes to Louis van Gaal and his family, as he is suffering from cancer 💔 The whole Manchester United fanbase is with you, Louis ❤️

Image
32
Reply