NAC licht optie Omgba maar liggen nu lijnrecht tegenover elkaar

17 jul , 8:27 Sport
169893
Foto: Marcel van Dorst - EYE4images

BREDA - NAC heeft de optie gelicht en bind Omgba tot 2026 aan NAC. Omgba voelt zich echter bedrogen en zet zijn hakken in het zand.
Mede door uitspraken in de Telegraaf staan de verhoudingen op scherp. Daarin gaf hij onder meer aan dat hij ‘misselijk wordt van de mensen binnen NAC’ en dat hij ‘iedereen zou adviseren om niet bij NAC te tekenen.’ NAC krijgt daarin de volle laag en heeft dus intern actie ondernomen.
Met de eerste serieuze oefenwedstrijden tegen FC Eindhoven en Excelsior voor de NAC-deur, rijst de vraag of de veelbesproken Aimé Omgba (21) zijn eerste minuten van het seizoen gaat maken.
Volgens Omgba staat NAC een overstap naar een voor hem lucratieve deal in de weg. NAC houdt zich vervolgens aan het contract. Immers heeft de club een groot deel van zijn opleidingstraject betaald en mogelijk gemaakt. Ze gaven hem een contract, toen hij wegkwijnde in de jeugdopleiding van NAC. Hij verzorgde met goed spel, doelpunten en assists afgelopen promotiejaar mede zelf een doorbraak.
De verwachting is dat Omgba en zijn entourage een arbitragezaak gaan aanspannen. Die zaak gaat er dan vooral over dat Omgba bij een andere club veel meer zou kunnen verdienen. Omgba en zijn entourage zien dat als iets wat NAC hem/zijn familie momenteel ontneemt.
Sinds afgelopen maandag heeft Omgba zich weer op het trainingscomplex in Zundert gemeld. Technisch directeur Peter Maas: ,,Hij is gewoon speler van NAC en volwaardig lid van onze selectie. Er zijn dingen uitgesproken en besproken, maar de inhoud daarvan blijft intern. Hij staat inmiddels weer op het trainingsveld.” Vast staat dat NAC hem een ‘straf’ heeft opgelegd, maar wat precies is niet bekend.
Of Omgba ook bij de aanstaande oefenwedstrijden aanwezig is is nog niet duidelijke. ,,Het is aan de trainersstaf om daar een beslissing over te nemen.” Omgba liet de oefenwedstrijden tegen de amateurs bewust schieten en gaf bij NAC aan dat hij ‘lichte klachten’ had.

Programma voorbereiding NAC

Zaterdag 6 juli om 17.00 uur: Madese Boys - NAC  (0-5)
Dinsdag 9 juli om 19.00 uur: Bavel - NAC  (0-10)
Zaterdag 13 juli om 17.00 uur: Unitas’30 - NAC  (0-0)
Woensdag 17 juli om 19.30 uur: NAC - FC Eindhoven (bij Rood-Wit in Sint Willebrord)
Zaterdag 20 juli om 14.00 uur: NAC - Excelsior (bij v.v. Hoeven in Hoeven)
Dinsdag 23 juli om 19.30 uur: Zeeuws Elftal - NAC (bij v.v. Kapelle in Kapelle)
Woensdag 24 juli om 19.30 uur: NAC - OFI Kreta (bij Rood-Wit in Sint Willebrord)
Vrijdag 26 juli om 16.00 uur: NAC - Lierse K (bij v.v. Kapelle in Kapelle)
Dinsdag 30 juli om 19.30 uur: NAC - Aris Thessaloniki (Rat Verlegh Stadion in Breda)
Zaterdag 3 augustus om 13.00 uur: Sparta - NAC (op Het Kasteel in Rotterdam)