NAC met 3-0 geflatteerd langs FC Eindhoven in oefenwedstrijd Sint Willebrord

17 jul , 22:37 Sport
178567
SINT WILLEBRORD - Op het veld van Rood-wit op sportpark de Gagelrijzen heeft NAC met 3-0 gewonnen van FC Eindhoven.
In het eerste kwart van de wedstrijd hielden NAC en FC Eindhoven elkaar goed in evenwicht. Beide teams kwamen af en toe snel uit de startblokken, waarbij NAC vaak gebruik maakte van de vleugels. Echt grote kansen bleven echter lange tijd uit. Een van de weinige wapenfeiten was een schuiver die net naast de goal van Roy Kortsmit ging. Rond de dertigste minuut bracht spits Elías Már Ómarsson de thuisploeg op voorsprong door een goede dieptepass van Rowan Besselink koeltjes af te ronden: 1-0.
Enkele minuten later miste spits Mostapha Rached op een haar na, toen hij na een sterke actie van Cherrion Valerius net over kopte. Vlak voor rust kreeg NAC een penalty toegekend na hands van een FC Eindhoven-verdediger. Max Balard, een recente aanwinst, benutte de strafschop en verdubbelde de voorsprong: 2-0. Het slotakkoord was voor Chakir Chouradi, die in de rebound de 3-0 binnenschoot.
NAC moest het in deze wedstrijd stellen zonder Jan Van den Bergh, Clint Leemans, Fredrik Oldrup Jensen en Roy Kuijpers, die allen geblesseerd waren.
Foto's: Marcel van Dorst - EYE4images