PSV behaalt eerste seizoensoverwinning in spannende strijd tegen Feyenoord

04 aug 2023, 22:08 Sport
download 137472 s1000x1000
ROTTERDAM - In een bruisende ambiance van De Kuip, het thuisstadion van concurrent Feyenoord, heeft PSV vrijdagavond de Johan Cruijff Schaal weten te veroveren. Met een enkele goal van Noa Lang eindigde de wedstrijd in een 0-1 triomf voor het team uit Eindhoven.
De wedstrijd begon met een verrassende opstelling van PSV, waarbij het 18-jarige talent Isaac Babadi zijn basisdebuut maakte. Onder de leiding van trainer Peter Bosz kreeg Babadi de voorkeur boven Guus Til, die in het vorige seizoen regelmatig in de basis stond.
Bosz's stempel was duidelijk merkbaar vanaf de aftrap, met een typisch aanvallende benadering van de nieuwe PSV-coach. De Eindhovenaren wisten gedurende de hele wedstrijd regelmatig met een overwicht op de helft van de tegenstander te spelen.
De kansen stapelden zich op in Rotterdam, zowel voor PSV als voor Feyenoord. In de eerste helft kregen beide teams herhaaldelijk mogelijkheden om de score te openen. Hoewel PSV meer balbezit had in die helft, moest doelman Walter Benítez van Feyenoord herhaaldelijk ingrijpen. Ibrahim Sangaré voorkwam ook een treffer door de bal voor het doel weg te werken.
De spanning hield aan na de rust. In de tweede helft werden zelfs twee doelpunten binnen twee minuten afgekeurd, zowel voor PSV als voor Feyenoord, door beslissingen van de grensrechter. PSV bleef vervolgens meerdere keren dreigend, met enkele gevaarlijke afstandsschoten die door Feyenoord-keeper Justin Bijlow op het nippertje werden gekeerd. De langverwachte PSV-goal volgde uiteindelijk.
Het was centrale verdediger Olivier Boscagli die met een diepe pass Feyenoord wist te ontregelen. Ismael Saibari gaf met overtuiging de bal voor het doel aan Noa Lang, die met precisie de 0-1 scoorde en het lot van de Rotterdammers bezegelde.